Acte necesare: interviul de viza – J1 work & Travel Sua 2024

Ambasada SUA reia interviurile de viza J1 Summer Work and Travel incepand cu 15 Februarie 2024, de luni pana vineri (exceptie sarbatorile legale).

Studentii care au mai avut o viza de tipul J1 emisa in ultimele 48 de luni vor fi procesati in continuare prin sistemul “INTERVIEW WAIVER” ca si pana acum.

*Pentru a putea sustine interviul de viza trebuie sa ai dreptul de munca din State – formularul DS-2019 (se elibereaza doar pe baza unui job, toate actele aduse la dosar si costul programului achitat integral)

Daca ai dosarul complet, coordonatorul de program te va contacta si programa pentru interviul de viza.

Mai jos sunt cateva sfaturi dar si actele necesare pentru interviul de viza.

ADRESA Ambasadei este: Bdul Dr. Liviu Librescu nr. 4-6, Sector 1, Bucuresti.

ATENTIE! Trebuie sa tii cont de ora interviului si sa ajungi in fata Ambasadei doar cu 15 minute inainte de ora programata.

ACTE PE CARE TREBUIE SA LE AI LA TINE:

1. Pasaport in original

2. Formularul DS 2019

Este necesar documentul in original (se elibereaza doar pe baza unui job, toate actele aduse la dosar si costul programului achitat integral).

Documentul poate fi printat din platforma sponsorului de viza. De asemenea iti recomandam cand printezi sa selectezi optiunea “fit-to-page” deoarece formatul este “US Letter” dar in Romania se printeaza dimensiunea A4 motiv pentru care daca nu selectezi optiune de print corecta formularul poate fi incadrat gresit.

NU UITA: In partea de jos trebuie sa semnezi, completezi orasul in care esti student si data in format american (LL-ZZ-ANUL – eg.02-21-2024) inainte de interviu.

3. Pagina de confirmare a formularului DS160

Formularul DS160 poate fi completat dupa ce formularul DS 2019 a fost emis, completeaza cu atentie deoarece toate informatiile vor fi verificate de un consul al Ambasadei SUA.

4. Pagina de confirmare a programarii

Dupa ce coordonatorul de program finalizeaza programarea ta, vei primi un mail cu subiectul Appointment Confirmation de la adresa – no-reply@ustraveldocs.com pe care trebuie sa il printezi.

5. O poza tip viza SUA printata

Poza tip viza SUA – trebuie să aiba dimensiunea 5cm X 5cm – fundal alb – facuta in studio foto (bluza/camasa orice culoare in afara de alb, fara ochelari, pentru fete: fara machiaj strident, fara cercei si cu parul prins pentru ca urechile sa fie vizibile). Mai exact, poza folosita la completarea formularului DS160. De asemenea Ambasada recomanda sa ai 30 de RON cash la tine, pentru cazul in care poza nu este buna in interiorul Ambasadei este disponibil un aparat de tipul Photo-Booth pentru a putea face pe loc o alta poza.

6. Doar pentru studentii din an terminal  – dovezi de continuare a studiilor sau oferte de lucru in Romania.

7. In cazul in care ai mai avut o viza J1 (emisa cu mai mult de 48 de luni) si nu te incadrezi pentru “INTERVIEW WAIVER“.

Pasaport vechi (doar in cazul in care ai o viza SUA printata in acest pasaport). 

Dovada faptului ca te-ai intors la timp.

Variante: Boarding Pass zbor intoarcere, scrisoare de la compania aeriana sau I-94 (il poti accesa prin acest link: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/recent-search).

NU UITA: trebuie sa citesti broșura Wilberforce care cuprinde drepturile angajatilor temporari in SUA. Ai la dispozitie aici versiunea in romana sau versiunea in engleza, alternativ ai și posibilitatea sa o urmaresti in format video AICI

CE FACI DUPA CE AJUNGI LA AMBASADA:

Odata ajuns, vei primi indicatii din partea ofiterilor de securitate. Urmatorul pas este sa intri in prima incapere unde vei trece de un filtru de control. Iti recomandam sa nu ai bagaje voluminoase la tine, acestea nefiind acceptate mai departe de acest punct. Dupa ce treci de control, urmeaza sa intri in cladirea unde se sustin interviurile. Ti se vor lua amprentele si vei fi chemat la unul dintre ghisee pentru a sustine interviul de viza. Un alt aspect de care trebuie sa tii cont, este codul vestimentar. Iti recomandam sa te imbraci decent, pana la urma participi la un interviu oficial.

CE FACI DUPA INTERVIU:

FOARTE IMPORTANT: Imediat după ce iesi de la interviu contacteaza coordonatorul tau de program pentru a anunta rezultatul interviului tau.

Daca ai fost acceptat, pasaportul ramane la Ambasada SUA urmand a fi expediat in zilele urmatoare prin intermediul FAN Courier.

ATENTIE: Este necesar sa completezi inainte de interviu optiunea de livrare, poti face asta pe acest LINK, (pentru a putea completa ai nevoie de un cod de la coordonatorul tau de program). Taxa de livrare se achita in momentul livrarii si este in valoare de 52 RON, de asemenea exista si optiune de livrare fara costuri, pentu aceasta optiune trebuie sa mergi la sediul FAN Courier din Bucuresti de la adresa – Strada Stirbei Voda – Nr 114-116, Sector 1.

Daca doresti mai multe detalii despre cum poti avea parte de CEA MAI TARE EXPERIENTA DIN STUDENTIE da un click AICI, alege una dintre datele disponibile si hai sa ne cunoastem sa afli cum poti pleca in State la vara!

Te-ai decis deja si vrei sa te inscrii, nimic mai simplu poti face asta printr-un singur click AICI si colegii nostri te vor contacta in cel mai scurt timp!

Feel free to share the good news!

Succes la interviu!