What the FAQs all about and why?….pur Informativ Work and Travel

E simplu ……birocratie, birocratie si prea putina democratie cand vine vorba de aceste formalitati si daca tot e un “must” sa le parcurgi de ce sa nu fii si bine informat?

Frequent Asked Questions este un topic care se cere a fi postat pentru a inlatura eventualele neclaritati cu privire la etapele pe care le parcurge un student in procesul de inscriere si factorii care duc la procesarea dosarului sau de catre organizatiile din Statele Unite.
M-am gandit ca un singur post nu va fi de ajuns pentru a integra intrebarile frecvente pe care le primesc de la studenti asa ca m-am gandit ca o serie de posturi ar fi solutia cea mai buna.

Ca fost participant in program stiu foarte bine cat de importanti sunt acesti factori si mai ales cat de important este ca studentii sa stie ce anume reprezinta anumite notiuni si ce implicatie are fiecare in parte.

Acest post de deschidere va cuprinde informatii referitoare la organizatiile sponsor din SUA, formularul DS 2019, J1- Visa, taxa SEVIS, taxa de siguranta.

Ce este sponsorul?
Asa numitii sponsori de viza sunt organizatii non-profit din Statele Unite, avizate de Departamentul de Stat American care administreaza programe de schimb cultural precum Work and Travel. Prin intermediul acestor organizatii se elibereaza de catre Departamentul de Stat American formularele de viza DS 2019.

Ce este formularul DS 2019?

Dupa cum spuneam, este un formular eliberat prin sponsori fara de care nu poti aplica la ambasada pentru viza J-1.

Viza J-1?
Avand fomularul DS 2019 poti solicita acest tip de viza. Exista mai multe categorii de vize care se acorda in functie de motivul solicitarii. In cazul programului Work and Travel, se elibreaza viza J-1 care iti ofera dreptul legal de munca pe teritoriul Statelor Unite, pe o perioada determinata de timp. In ceea ce priveste acest program perioada incepe cu data de 15 Iunie si se incheie cu 1 Octombrie, data pana la care trebuie sa te intorci inapoi in tara.

Taxa SEVIS?
Este o taxa care merge catre Departamentul de Stat American pentru administrarea sistemului SEVIS (Student and Exchange Visitor Information System). SEVIS este un sistem computerizat de monitorizare a tuturor aplicantilor unei astfel de vize precum J-1. In termen de trei zile de la data la care ai ajuns in State trebuie sa te inregistrezi in acest sistem oferind informatii legate de adresa la care vei locui cat si numele si adresa angajatorului.

Ce este taxa de siguranta?
Taxa de siguranta este o extra optiune pentru care poti aplica odata ce te inscrii in program. Exista totusi niste conditii pe care trebuie sa le respecti si anume, trebuie sa ai media peste 8 si sa nu ai restante. Taxa este de $25 si te ajuta sa iti recuperezi toti banii investiti in program in cazul in care exista un refuz la viza.

P.S. Am considerat ca acest subiect cere o oarecare seriozitate de aceea am ales sa folosec un limbaj mai formal, asa ca, sa imi fie iertat :)

VA URMA….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *