Trying to live the American Dream

Cred ca toti am auzit de acest concept, “visul american”, si poate cu totii am visat ca vom calca vreodata pamantul acesta al fagaduintei.  Si eu m-am hotarat sa nu mai visez doar, ci sa aplic la programul Work and Travel. Nu a fost o decizie luata din lipsa de ocupatie pe timpul verii, scopul meu era stabilit chiar dinainte de a afla de acest program.

Cand eram inca eleva la liceu, am avut un profesor de engleza. Matthew Wagner se numea, originar din Philadelphia. Din clipa in care a intrat in clasa, am simtit ca respir un aer nou. Imi placea modul in care vorbea cu noi, imi placea modul in care preda – liber si fara nici-un fel de rigiditate. Atunci a fost primul meu contact real cu o mentalitate americana. Matt m-a invatat cum sa ma analizez, sa-mi dau seama care sunt scopurile si visurile mele, si sa … go for it! Dupa ce l-am cunoscut pe el, mi-am propus ca intr-o zi, sa ajung pe aceste meleaguri pe care el mi le-a descris atat de imbucuratoare.

De atunci a trecut ceva vreme, insa intre timp am urmat exact calea pe care mi-am dorit-o din totdeauna. Sunt studenta la teatru, fac de dimineata pana seara exact ce imi place. Iar acum imi doresc sa vad teatrul facut intr-o tara cu spiritul liber. Cred ca orice student la teatru trebuie sa vada cat mai mult din creatia universala, ca apoi sa poata sa isi gaseasca o abordare proprie a artei actorului sau a regizorului. De aceea mi-am ales ca locatie Ocean City, care este destul de aproape de New York. In aceasta vara, pe langa experienta de a munci intr-o tara in care egalitatea este principiul de baza, imi doresc sa vad ce inseamna un spectacol pe Broadway. Un spectacol de teatru care nu e ingradit sau limitat de niciun neajuns, ci un spectacol de teatru in care imaginatia este lasata sa zburde libera.

Stiu ca mai este mult pana la vara, si ca mai sunt atatea formalitati de indeplinit. Unele dintre ele chiar imi dau emotii, cum ar fi interviul pentru viza. Dar, urmand modelul american, atata timp cat imi doresc si fac tot ce imi sta in puteri sa imi indeplinesc dorinta, nimic nu ma poate opri. Si cum nimic in viata nu este intamplator, abia dupa ce am primit acordul angajatorului si am stabilit sigur locatia, m-am uitat pe harta si mi-am dat seama ca nici Philadelphia nu este prea departe de orasul in care o sa muncesc … Deja am luat legatura cu Matt, si daca totul merge bine, peste cateva luni, la ora asta, o sa discutam despre primul meu spectacol de pe Broadway …

Leave a Reply

Your email address will not be published.