My American Experience: Texas

V-am povestit saptamani la rand despre experienta mea Americana. V-am spus in mare despre etapele prin care am trecut si despre impresiile pe care mi le-am facut despre americani, despre cultura lor, despre orasul in care am locuit, despre ceilalti studenti internationali, despre shopping, petreceri, job, timpul liber.texas2.gif

Eu mi-am dorit foarte mult sa calatoresc asa ca am vizitat New York-ul de mai multe ori, New Haven, Providence, Boston. Nu va mai spun nimic despre NY pentru ca oricum everybody loves it! Cel mai mult mi-a placut orasul Boston care este cel mai european oras din America. Tot ce va pot spune este sa mergeti sa-l vizitati si nu veti regreta.

Si felicitari celor care si-au ales ca acest an sa mearga in acea zona!

La sfarsitul verii am avut posibilitatea sa vizitez Texasul! Si ce va pot spune este ca Texas is big! Autostrazi imense, conduci pana te plictisesti, nu ai nimic de depasit , de cele mai multe ori esti singurul pe drum, este stresant pentru ca nu poti merge cu viteza mare chiar daca drumul ti-o permite. Este foarte cald (cel putin pentru mine era foarte cald si asta era la sfarsitul lui septembrie).

Orasul in care am locuit este oras universitar, dar arata, in unele cartiere, mai mult ca un sat elegant. Se spune ca in Texas sunt multe ferme…ei bine eu nu am vazut nici una…pentru ca ferma in sine era foarte departe de drumul principal. Am vizitat si Texas A&M University, care este imensa. Campusul este mai mare decat un oras. Studentii merg cu masina prin campus. Am fost uimita de vestimentatia studentilor care mergeau la facultate imbracati in pantaloni scurti, maiou si slapi, adica costumatie de plaja. Intr-un fel ii inteleg pentru ca era foarte cald. Intr-o seara am mers intr-un country club: muzica specifica, mi s-au parut foarte galagiosi texanii si au cele mai frumoase si slabe americance pe care le-am vazut eu in State…daca va vine sa credeti. In alta seara am mers intr-un club de salsa cu niste studenti americani. A fost interesant sa vad cum se distreaza ei…erau asa fericiti ca ies in oras si danseaza. Partea interesanta…toate localurile se inchid la ora 1 a.m. Mie mi s-a parut foarte ciudat avand in vedere ca romanii abia atunci ies in oras! Tinerii de 21, 22 de ani beau pana nu mai pot…normal ca beau pentru ca pana atunci nu au voie, legal vorbind, si ajungand la aceasta varsta trebuie sa recupereze. Si cu toate astea atmosfera din acest oras m-a facut sa ma simt ca acasa!

Cam asta este tot ce va pot spune despre calatoriile mele din vara 2007! Ce am invatat eu din aceasta experienta: oriunde mergi exista lucruri frumoase trebuie numai sa stii sa le vezi si sa le apreciezi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.