My American Experience: Living quarters

Dupa cum stiti fiecare job de la AE vine cu cazare. Ei bine, eu stateam intr-un motel foarte simpatic…spatios, televizor, aer conditionat (care chiar este necesar pe timpul verii), cu alte cuvinte tot tacamul. Cel mai fain era ca in acel motel erau studenti de peste tot veniti sa lucreze pe timpul verii.

Bineinteles ca eu m-am gandit ca mie nu imi convine la motel pentru ca nu am bucatarie si eu vreau sa gatesc. Nu sunt mare bucatar, chiar deloc, deci chiar nu stiu ce era in capul meu. Asa ca am decis ca eu vreau sa stau intr-un apartament sau casa unde o sa am bucatarie. Asa ca in ziua respectiva am inceput sa cautam un loc unde sa stam. Orasul nu era foarte mare, aveam masina, fratele meu era inca cu noi, deci era un bun moment sa cautam alta cazare.

Am gasit mai multe variante si pana la urma am ales sa stam intr-un apartament foarte dragut cu doua camere si cu o bucatarie foarte simpatica. Asa ca ne-am inchiriat apartamentul respectiv, iar apoi am mers la …cumparaturi. :) Trebuia sa ne cumparam diferite chestii pentru apartament. By the way, am fost uimita sa vad cat de multe poti cumpara in State cu 150$. Am cumparat un intreg portbagaj de SUV. Am profitat de faptul ca aveam masina ca sa mergem la shopping pentru ca altfel ar fi trebuie sa luam autobuzul pana la magazine si inapoi, ceea ce nu ne doream.

Ajunsi la dragutul nostru apartament am descarcat cumparaturile, am facut un pic de curat si am inceput sa il amenajam asa cum doream noi. Dar am avut parte de o surpriza. :) Seara am observat ca apartamentul era plin de niste gongute foarte insuportabile si care nu stiu de unde tot apareau. Eu nu suport sa vad sau sa traiesc cu asa ceva…asa ca am decis sa ma mut de acolo…dar unde?

Renuntasem deja la motelul unde aveam rezervari facute de angajator. Asa ca ne-am strans toate lucrurile si am cautat un alt motel unde sa stam pana ne gaseam un alt apartament sau casa. Bineinteles, nimeni nu a fost incantat de idee. Fratele meu trebuia sa se intoarca in orasul in care locuia, deci asa ca am ramas noi patru singuri singurei.
Intr-un final am gasit un motel, am stat acolo 3-4 zile. Deja pierdusem prea multi bani cu apartamentul de care v-am spus de unde nu ne-am recuperat decat o parte din bani. Trebuia neaparat sa gasim unde sa stam asa ca fiecare dintre noi s-a interesat in stanga si in dreapta de cazare. Era, la un moment dat, destul de simplu pentru ca mergeai pe strada si vedeai care este roman si intrai in vorba cu ei si aflai detalii despre locul in care statea si daca mai sunt locuri libere. Intr-un final am gasit si noi unde sa stam. Intr-o casa cu inca 9 romani. Deci eram 13 in total. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.