My American Experience Diary [02]

I have a visa!

Cea mai mare problema care ar fi putut sa intervina in planurile mele de a pleca in America a fost inlaturata. Viza. Hallelujah! Nu imi vine sa cred cate probleme mi-am facut inainte de acest interviu J Dar asa se intampla inainte de orice experienta noua din viata ta, si mai ales inainte de una de care depinde ceva important pentru tine.

Inainte de a pleca spre Bucuresti, am verificat cel putin de 10 ori daca am toate actele in dosar. Plus de inca vreo trei ori in tren. Calatoria cu trenul pana la Bucuresti a fost pe cat de neconfortabila – nu am mai prins locuri in tren – pe atat de antrenanta si amuzanta. Am cunoscut mai multi studenti care merg in Ocean City, si am fost surprinsa in mod placut. My kind of people! Yey! Dupa o noapte nedormita, am ajuns in fata ambasadei franti si cu multe emotii. Simteam ca imi tremura stomacul de frica sa nu fiu respinsa. Stiam ca pot sa ma mai programez la interviu si alta data in caz ca eram respinsa, dar  eu vroiam viza atunci, fara alte amanari si alte emotii. Nu am avut timp sa fumez o tigara, ca deja am inceput sa fim strigati, chiar daca nu se facuse inca 8, ora la care eram programati. Si de acolo, totul s-a petrecut foarte repede – sau cel putin asa mi s-a parut mie.

Am stat la cateva cozi. Prima, sa intri in cladirea ambasadei. Doi cate doi, lasam gentile si telefoanele la  politisti – sau ce erau ei J. A doua coada, sa depui dosarul cu actele la un ghiseu. Apoi sala de asteptare, un filmulet de instruire. Am fost strigata, am intrat, am stat la coada sa mi se ia amprentele, apoi la o alta coada sa mi se ia interviul. Sunt in jur de 6 ghisee, te duci la care apuci, si vorbesti cu americanul de acolo. Al meu a fost simpatic si glumet. In 2 minute aveam deja viza.

That’s all, folks!

Deci curaj! E foarte simplu. Succes!

3 thoughts on “My American Experience Diary [02]

  1. bogdan says:

    Ce sa ii faci , e greu pana te acomodezi si cu treaba asta …

Leave a Reply

Your email address will not be published.