Dor de experienta din State

Odata intorsi, cred ca multi va veti simti ca mine.

Nici nu stiu daca mi-e dor de State, sau de ceea ce a insemnat pentru mine. Cu siguranta nu ar mai fi aceeasi experienta a 3-a oara, pentru ca ar fi un total alt context. Acelasi cu siguranta n-ar mai putea fi.

Dar mi-e totusi dor de toate de care mi-era dor si acum cateva luni. In plus, mi-e dor de acel moment din viata, cand inca nu stiam tot ce stiu acum, cand urma sa am acele experiente care m-au adus aici. Stiu doar ca eram atat de copila, in cautare de altceva, pentru ca stiam ca e altceva si ca pot face ceva ce imi propun, ca ambitia imi poate satisface setea de explorare.

Nu degeaba am fost fan inrait Jules Verne cand eram mica. Spuneam intr-una ca o sa ajung si eu sa am aventuri pe o insula pustie. Ei bine, a fost o insula mare…un continent chiar, care n-a fost deloc pustie – a fost o altfel de lume. Cu siguranta a insemnat explorare, probabil cel mai degraba sufleteasca. Nu, nu stiam atunci ca vreau alte chestii, ca sunt in cautare de ceva, abia in timp mi-am dat seama ce a insemnat sa vreau sa plec, sa o fac si sa imi largesc orizonturile.

Eh, ce mare lucru sa trec oceanul si sa lucrez o vara intreaga, pe bani americani si sa cunosc alta lume, sa stiu ca exista diferente culturale? Asa gandeam atunci, plecarea cu work and travel era o … continuare