DESPRE WORK & TRAVEL 2021

TOȚI STUDENȚII ÎNSCRISI ÎN PROGRAMUL WORK & TRAVEL 2021 AU AJUNS ÎN STATE!

Probabil ai vazut cel puțin o persoană pe instragram/facebook prin America vara aceasta, iar dacă te întrebi “oare cum de a ajuns acolo?!”, răspunsul este foarte simplu – au fost cu programul Work and Travel SUA.

Pentru a participa în acest program trebuie doar să fii student, masterand sau doctorand la zi, nu contează dacă universitatea este de stat sau particulară.

Anul acesta toți studenții din Romania înscriși în programul work and travel 2021 au ajuns în SUA, majoritatea încă sunt în America iar acum călătoresc înainte de a se întoarce acasă, deci fii pregătit să vezi suficiente poze pe Facebook sau Instagram de prin toată America cu studenți în vacanță.

Chiar dacă au existat restricții de a calatori prin spațiul Schengen, studenții au calatorit spre SUA cu escala prin Turcia sau Serbia, iar prețurile pentru biletele de avion au fost similare cu cele dinainte de pandemia chiar dacă au cumparat biletele cu o saptamana, două sau trei înainte de plecare.

Dacă într-un an obișnuit mergeau în State aproximativ 7500 de studenți din România, iar în anul 2020 au calatorit aproximativ 160, datorită situației generate de pandemie,  în acestă vară au plecat aproximativ 3500 de studenți din România.

Datorită faptului ca au ajuns cu toții în SUA în timp util, iar salariile sunt mult mai mari față de perioada anterioara pandemiei, (de exemplu în anul 2019 salariile erau de aproximativ 10$/oră iar in 2021 de aproximativ 15$/ora, cu 50% mai mult), dacă auzi povești ce ți se par ieșite din comun de la cei care au fost vara aceasta legate de câștiguri te asigurăm și noi ca sunt reale, prin urmare ne așteptam ca numărul de participanți în 2022 să depășească pe cel din 2019.

Studenții au început deja să se înscrie în program pentru vara anului 2022 deoarece sunt mai multe formalități de făcut, dar și avantaje.

În primul rând ai o varietate mai mare de job-uri și locații din care să alegi, iar una dintre cele mai importante formalități este aceea de a primi dreptul de muncă în State – formularul DS-2019 – care se eliberează doar pe baza unui job. Fără acest document nu poți aplica pentru o viză, motiv pentru care interviurile de job se desfășoară într-o anumită perioadă a anului pentru a obține dreptul de muncă în timp util.

Cel mai important pas pentru a ajunge în State este cel de a avea o viza SUA în pașaport.

De obicei, studenții din România participă la interviurile pentru viză J1 Work & Travel în perioada Martie – Iulie. Pentru vara 2021, interviurile au început cu data de 10 Mai, cu toate că Ambasada a deschis interviurile la această dată, au organizat lucrurile atat de bine încât toți aplicații au susținut interviurile în timp util pentru a pleca în America. 

Având în vedere situația de vara aceasta în care toți studenții au ajuns în SUA, recomandarea noastră este să te înscrii din timp pentru cea mai tare experiență din studenție, dacă dorești să ai toate actele pregătite pentru momentul în care ambasada reia interviurile, dar și un numar mai mare de job-uri din care să alegi.

De ce să mă înscriu din timp?!

Începând cu 1 Octombrie poți vedea oricând job-uri disponibile chiar AICI, iar cei care sunt deja înscriși în program au prioritate pentru securizarea unui job dorit.

Tu vei alege din o multime de job-uri pe cel care crezi că ți se potrivește mai bine.

Dacă te înscrii prin American Experience, vei plăti în rate atunci când ești tu confortabil si dorești să înaintezi cu dosarul deoarece la American Experience am eliminat termenele fixe de achitare a ratelor aferente programului work & travel.

Nu există taxă de înscriere și ai flexibilitate la restul plăților / ratelor.

Indiferent cât de mare e grupul tău de prieteni, dacă vă înscrieți prin American Experience putem garanta plasamentul în aceeași zonă din State sau chiar la același angajator. Mulți studenți și-au rezervat deja un loc pentru vara viitoare.

Până când poți sa ne faci o vizita la unul din birourile American Experience, hai să ne vedem ONLINE să afli cum poți pleca în State la vară.

Alege oricând una dintre datele disponibile – www.americanexperience.ro și hai să ne cunoaștem!

Dacă vrei să te înscrii deja, te invităm să completezi toate detaliile AICI iar în cel mai scurt timp un coleg o să te contacteze pentru finalizarea înscrierii.

Vara viitoare fii tu cel care postează cum se distrezează în America!