Cum iti alegi orasul si jobul?

Ma indepartez un pic de istorisirea mea pentru a va mai da cateva tips and tricks, mai ales ca stiu ca va cautati jobul perfect in orasul perfect.

Cum iti alegi orasul?

Aici sunt 3 “trickuri” de care poate vrei sa ti cont.

Malluri…Daca are orasul mall, e bine. Si grija mare, cerceteaza siteul mallului inainte – sa aiba multe magazine, caci la ei idea de shopping center sau chiar mall e inteleasa oarecum diferit fata de noi. La ei sunt grupaje de magazine, ca sa le zic asa. Un coafor, o librarie, un supermarket, un magazin cu haine un fast food si gata-i shopping centerul. Si nu, chiar nu gasesti nimic acolo si sa fim seriosi nici turistii nu au ce cauta acolo. Deci e un oras mic, in care te vei plictisi. Acum depinde si ce vrei tu de la experienta de work and travel.

Si pentru ca tehnologia e la-ndemana noastra – primul lucru pe care il faci, cauti orasul pe google maps. Vezi sa fie cladiri multe, sa nu fie paduri, mlastini, lacuri, etc… nu de alta, da cred  ca iti poti imagina cat de parasita e o zona de genul.

Sau se prea poate ca jobul tau sa fie intr-un oras mai …

Cum iti alegi jobul?

Ei bine, aici depinde de oferta. De oferta agentiei, of course, de mofturile tale, de angajatori.

Pot fi joburi super bine platite, dar intr-o locatie lipsita de valurile oceanului, intr-un oras mic si plictisitor in rest. Dar daca vrei bani, nu cred ca astea sunt impedimente. Depinde ce prioritati ai. Si cum noi vrem cat mai multe, ideal e aproape de apa, pe plaja, aproape de orase mari, cu posibilitati de al 2-lea job… Pentru asta sunt joburile de pe coaste.

Pentru cei ce iubesc muntele si nu li frica de centrul americii sunt destule locatii.

Job bine platit, sau job cu tipsuri?

Si aici depinde de cat de aventuros te simti. Daca consideri ca ai checkuit celelalte probleme legate de locatie – stii ca e oras mare, ca vor fi turisti, clienti, ca iti poti gasi al doilea job si ca ai nitel de experienta cu tavile – go for it, ia un job cu tipsuri, ia un job de server, sau chiar si busser.

Grija la joburile care cer experienta, gen lifeguard – acolo nu-i de joaca, is vieti omenesti in joc.

In rest, sfat propriu si personal – ousekeeping… vezi un articol mai vechi pe tema asta

Ia spuneti-mi ce joburi v-ati ales si ce asteptari aveti de la ele?

P.S.: Daca ce citesti pe aici te ajuta sa iei decizia de a pleca in State, nu ezita sa spui asta la biroul la care mergi (la American Experience) sa te inscri. Sau daca stii ca ai vb cu mine despre asta, sau poate ai vrut doar sa te interesezi despre program, mentioneaza-mi blogul. Spune-le si celor care se inscriu sa ma contacteze ;) If it helps you, it can help me also.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *