Cum am vazut rasaritul pe Brooklyn Bridge

Am inceput in postul de saptmana trecuta sa va povestesc despre N.Y. asa ca azi imi continui povestirea cu o alta zi petrecuta in orasul cu pricina. In vara 2007 cand am fost in State am locuit in Atlantic City, NJ, un orasel la vreo doua ore distanta de N.Y..

Asa ca pe la sfarsitul verii, intr-o seara m-am gandit ce tare ar fi daca as merge a doua zi in N.Y. pe Brooklyn Bridge ca sa vad rasaritul.

Asa ca am mers la bus terminal sa imi cumpar biletul de autobuz. Autobuzul imi pleca la ora 3:00 a.m. pentru ca vroiam sa fiu pe Brooklyn Brige la timp pentru a prinde rasaritul. Asa ca am ajuns in gara din N.Y. pe la 4.30-5.00 a.m. dupa care am luat metroul pana in apropiere de pod. Afara deja se luminase putin asa ca trebuia sa ajung pe pod cat mai repede.

POZA 1

Tot am incercat sa gasesc pe unde se intra pe pod pentru a ajunge la locul destinat pietonilor si vreau sa va spun ca nu l-am gasit…adica era destul de departe de mine si soarele se vedea din ce in ce mai mult asa ca trebuia sa ajung cat mai repede sus. Intr-un final am inceput sa urc pe pod pe sosea :) si m-a vazut un politist care a fost foarte simpatic si a oprit circulatia pentru ca eu sa pot trece pe aleea pietonilor.
Ajunsa pe pod tot ce puteam sa fac era sa ma uit, sa ma minunez de ceea ce vedeam si sa fac poze…cat mai multe poze…totul trebuia documentat.
Dupa ce am traversat Brooklyn Bridge am ajuns in Brooklyn si vroiam sa iau metroul inapoi in Manhattan, dar apoi mi-a venit ideea sa merg inapoi pe podul de langa si anume Manhattan Bridge. Am continuat sa ma plimb prin oras si asa am ajuns la New York University. Am vrut sa intru dar nu am reusit…imi trebuia Student ID iar eu nu aveam (va sfatuiesc sa aveti legitimatia ISIC la voi daca vreti sa nu patiti ca mine).

Asa ca am mers mai departe si restul zilei mi l-am petrecut in Central Park.
Central Park este foarte frumos si foarte mare. Locuitorii N.Y.-ului merg acolo pentru a se relaxa si pentru a scapa de agitatia din oras. In parc nu se aude nici un pic de galagie. Am vazut oameni care faceau jogging, care se plimbau si chiar am vazut un shooting pentru nu stiu ce revista …

As putea povesti la nesfarsit despre experienta mea, dar deja m-am intins prea mult si nu vreau sa va plictisiti. De saptamana viitoare insa am sa incep sa public aici din jurnalul calatoriei mele in America …nu numai despre ce am vazut si ce am facut, dar si ce am simtit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.