Azi in Timisoara… maine in Slovacia

Astazi mi-am inceput ziua mai devreme decat de obicei, nu pentru ca as fi vrut, dar pentru ca ma tot “striga” facultatea (Natalia, Natalia..mai vino si pe la mine :) ) si cum am reusit sa termin repede cu facultatea, am ajuns si la job putin mai devreme.As merge la o cafea aici in Complex numai ca n-am cu cine. Mihai, colegul meu, e plecat la facultate sa monteze standul…asa ca voi sta fara cafea astazi.

Aici inTimisoara avem biroul intr-un club de internet – apropo, putina lume stie ca AE Timisoara a fost primul birou deschis in Romania, acum 7 ani. In fine, ideea e ca intra foarte multi studenti la noi in birou si multi pun cam aceleasi intrebari. Asa ca m-am gandit, pentru ca tot am un moment liber sa scriu aici raspunsuri pentru cele mai frecvente intrebari.

Pot sa merg daca sunt in primul (ultimul) an? Da, bineinteles, ca poti merge, numai incearca sa nu ramai cu restante sau sa ti le iei in prima sesiune, si asta ca sa nu ai emotii la ambasada, nu ca ar fi imposibil sa iei viza. Mai multe detalii in postul Iuliei.Dar ce job-uri aveti? Pot sa imi aleg eu job sau imi dati voi ce vreti? Sau pot sa imi aleg singur locatia, dupa gustul meu, sau ma obligati voi sa merg unde vreti voi? Asta este cea mai ciudata intrebare, dupa parerea mea…si eu am fost in situatia lor, dar asta a fost primul lucru la care m-am gandit…merg in State cu Work and Travel numai daca imi aleg eu locatia…a fost un pic pueril din partea mea sa gandesc asa…normal ca pot sa merg unde vreau eu! Eu aleg ce vreau sa fac vara, unde si ce o sa lucrez!

O alta intrebare haioasa, foarte des intalnita:Cazarea pe perioada sederii in State este inclusa in pretul programului? Nu, nu este inclusa. Exista locatii unde cazarea poate fi asigurata, contra unor sume modice.

Cam astea sunt cele mai frecvente intrebari care mi s-au adresat…

Sincer, si eu am pus intrebari de genul cand am plecat prima data….asa ca nu va sfiiti sa puneti cat mai multe intrebari pana sunteti complet lamuriti. As mai avea o multime de chestii sa va povestesc, dar acum trebuie sa imi termin treaba pentru ca in cateva ore plecam la schi in team building cu echipa AE. Check it out! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.