Astenia e un mit

Uraaaa. S-a terminat sesiunea, oficial. Lumea intra in vacanta, unii mai au o saptamana in care pot sa isi dea restantele sau sa se duca la mariri si cel mai important…miroase a primavara.
Se spune ca primavara vine cu astenia ei, care cica de-aia se si numeste astenie de primavara. Mie nu mi se pare.
E o forfota continua, si aici ma refer la studentii care intra, ies , pun intrebari, isi aleg joburi, sunt mai hotarati ca niciodata sa merga in SUA la vara.

Multi dintre ei au asteptat sfarsitul sesiunii ca sa vada daca au medie buna sau media 8 pentru cei de anul I, sa isi mai dea din restante ca sa mearga la ambasada fara nici o grija. Vad fete care radiaza de bucurie atunci cand le spun “ daca esti anul 1 trebuie sa ai media 8 acum, nu mai e nevoie de 9 ca sa aplici in program” sau “ nu mai e nevoie de adeverinte care sa ateste faptul ca iti vei continua studiile”, etc.


Toti sunt fericiti ca e mult mai usor sa pleci vara asta in SUA, mai ales cei din anul I. Vad cu cata nerabdare se inscriu in program si isi aleg destinatia (Las Vegas, Florida, California, Ocean City) insa mai apoi cu cata grija isi aleg jobul: “ o sa am posibilitatea sa imi gasesc al doilea job? Chiar nu o sa platesc chirie? Cam cat o sa castig din bacsisuri?” sunt intrebari cu care sunt bombardat zilnic si carora imi place sa le raspund. Cei din anii terminali, seniori in ale plecatului in SUA, vin linstiti, se inscriu, ” Vreau sa ma duc in Florida anul asta, am fost anul trecut in California.Vreau sa vad si coasta de est” spun ei , dupa ce se mai asigura inca o data de faptul ca nu mai e nevoie de nici o adeverinta.
Astenia de primavara nu ne-a atins pe nici unul dintre noi, e un mit pe care l-am desfiintat) . Faptul ca lumea isi alege joburi la greu, si ca o data terminata sesiunea “decisiva”, lumea se indreapta cu pasi repezi spre SUA, demonstreaza acest lucru. QED
Ne vedem miercurea viitoare!

1 thought on “Astenia e un mit

  1. liliana dugaiasu says:

    deci…in sfarsit m am inscris si eu in program dupa o super stressiune …asteptand notele, sperand sa am media peste 8( anul I, deh). dar in loc sa fiu fericita ma alarmeaza toate zvonurile care mi trec p la urechi, pe care nu prea poti sa le ignori. gen: “ai grija ce contracte semnezi”, “vezi k a fost nu stiu cine si l au lasat prin aeroport, si patronii s au purtat urat cu el pentru ca era roman si nu i au dat banii”… and so on. pe de alta parte cand citesc testimonialele de pe site…e cu totul altceva. nu stiu ce sa mai cred. :(

Leave a Reply

Your email address will not be published.