Acte necesare pentru interviul de viză – J1 Work & Travel SUA 2022

Ambasada SUA reia interviurile de viză J1 Summer Work and Travel începând cu 4 aprilie 2022, de luni până vineri (excepție sărbătorile legale).

Studenții care au mai avut o viză de tipul J1 emisă în ultimele 48 de luni vor fi procesați în continuare prin sistemul “INTERVIEW WAIVER” ca și până acum.

*Pentru a putea susține interviul de viză trebuie să ai dreptul de muncă din State – formularul DS-2019 (se eliberează doar pe baza unui job, toate actele aduse la dosar și costul programului achitat integral)

Dacă ai dosarul complet, coordonatorul de program te va contacta și programa pentru interviul de viză.

Mai jos sunt cateva sfaturi dar și actele necesare pentru interviul de viză.

ADRESA Ambasadei este: Bdul Dr. Liviu Librescu nr. 4-6, Sector 1, București

ATENȚIE! Trebuie să ții cont de ora interviului și să ajungi în fata Ambasadei doar cu 15 minute înainte de ora programată.

Totodată este recomandat să porți o mască de protecție corect, să respecți măsurile de distanțare și indicațiile de prevenție epidemiologică în vigoare! Nu sunt necesare dovezi de vaccinare/trecere prin boală pentru susținerea interviurilor.

ACTE PE CARE TREBUIE SA LE AI LA TINE:
1. Pașaport în original
2. Formularul DS 2019

Este necesar documentul în original (se eliberează doar pe baza unui job, toate actele aduse la dosar și costul programului achitat integral)

3. Pagina de confirmare a formularului DS160

Formularul DS160 poate fi completat după ce formularul DS 2019 a fost emis, completează cu atenție deoarece toate informațiile vor fi verificate de un consul al Ambasadei SUA.

4. Pagina de confirmare a programarii

După ce coordonatorul de program finalizează programarea ta, vei primi un mail cu subiectul Appointment Confirmation de la adresa – no-reply@ustraveldocs.com pe care trebuie să îl printezi.

5. O poza tip viza SUA printată

Poza tip viza SUA – trebuie să aibă dimensiunea 5cm X 5cm – fundal alb – facută în studio foto (bluză/camașă orice culoare în afara de alb, fară ochelari, pentru fete: fară machiaj, fară cercei și cu parul prins pentru ca urechile să fie vizibile). Mai exact, poza folosită la completarea formularului DS160.

6. În cazul în care ai mai avut o viză J1 dar nu te încadrezi pentru “INTERVIEW WAIVER

Pașaport vechi (doar în cazul în care ai o viza SUA printată în acest pașaport)

Dovada faptului că te-ai întors la timp.

Variante: Boarding Pass zbor întoarcere, scrisoare de la compania aeriană sau I-94 (îl poți accesa prin acest link: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/recent-search )

NU UITA: trebuie să citești broșura Wilberforce care cuprinde drepturile angajaților temporari în SUA. Ai la dispoziție aici versiunea in română sau versiunea în engleză.

CE FACI DUPA CE AJUNGI LA AMBASADA:

Odata ajuns, vei primi indicații din partea ofițerilor de securitate. Următorul pas este să intri în prima încapere unde vei trece de un filtru de control. Iți recomandăm să nu ai bagaje voluminoase la tine, acestea nefiind acceptate mai departe de acest punct. Dupa ce treci de control, urmează să intri în cladirea unde se susțin interviurile. Ți se vor lua amprentele și vei fi chemat la unul dintre ghișee pentru a susține interviul de viză. Un alt aspect de care trebuie să ții cont, este codul vestimentar. Iți recomandăm să te îmbraci decent, până la urmă participi la un interviu oficial.

CE FACI DUPĂ INTERVIU:

FOARTE IMPORTANT: Imediat după ce ieși de la interviu contactează coordonatorul tău de program pentru a anunța rezultatul interviului tău.

Dacă ai fost acceptat, pașaportul rămâne la Ambasada SUA urmând a fi expediat în zilele următoare. Începând de anul acesta trebuie să achiți o taxă de livrare a pașaportului, îți recomandăm sa o achiți imediat după interviu, o poți achita AICI, nu uita după ce achiți să păstrezi dovada de plată.

Dacă ești nerăbdator, pe acest LINK poți urmări pașaportul (este necesar numărul tău de pașaport).

Dacă dorești mai multe detalii despre cum poți avea parte de CEA MAI TARE EXPERIENȚĂ DIN STUDENȚIE dă un click AICI, alege una dintre datele disponibile și hai să ne cunoaștem să afli cum poți pleca în State la vară!

Te-ai decis deja și vrei să te înscrii, nimic mai simplu poți face asta printr-un singur click AICI și colegii noștri te vor contacta în cel mai scurt timp!

Feel free to share the good news!

Succes la interviu!