30.000 de studenti cu Work and Travel

Aproape 30.000 de studenţi români au ajuns în Statele Unite prin programul “Work and Travel”, lucrând şi călătorind pe continentul american, potrivit consulului general al SUA în România, Jim Gray, este titlul unui articol Mediafax

usa picture“Anul trecut am avut 1.900 de studenţi români care au plecat cu ajutorul acestui program în SUA şi, de când a început acest program, în anul 2000, au fost în jur de 30.000 de studenţi români care au fost în Statele Unite. Este un număr uriaş şi suntem fericiţi pentru aceasta, pentru că ei au fost ambasadori grozavi pentru România şi au întărit prietenia dintre ţările noastre”, a spus Gray.

El a afirmat însă că nu toţi studenţii români care au fost incluşi, în 2009, în acest program s-au întors în ţară la finalul celor patru luni de şedere în SUA, iar cei care au decis să rămână ilegal în Statele Unite şi-au compromis posibilitatea de a obţine, pe viitor, viză.

“Este un program care este conceput pentru studenţii care doresc să lucreze în timpul vacanţei de vară, până la patru luni, şi este o oportunitate excelentă pentru aceştia să viziteze Statele Unite, să facă nişte bani care, eventual, să le acopere costurile şi chiar să facă destui bani pentru a aduce şi acasă. (…) Majoritatea, la finalul acestui program, se întorc în ţară. Dar, ca să spun adevărul, anul trecut au fost câteva cazuri de studenţi români care au rămas în Statele Unite. Iar asta e trist, pentru că asta va complica lucrurile în viitor, când vor face o nouă cerere pentru a obţine viză”, a afirmat Gray.

Acesta a precizat că, dacă decid să rămână ilegal în SUA, studenţii români pot fi chiar arestaţi, dar programul se adresează acelor studenţi care doresc să “se distreze şi să se întoarcă în ţara natală”.

“Când cineva îşi încalcă statusul poate fi arestat. Nu este un lucru pe care cineva ar dori să-l facă. Programul este destinat studenţilor care vor să vină în Statele Unite, să se distreze şi să se întoarcă în ţara natală”, a conchis Gray.

sursa: Evenimentul Zilei

Leave a Reply

Your email address will not be published.